Найважчий чоловік у світі нарешті може пересуватися самостійно, - ЗМІ

Найважчий чоловік у світі Хуан Педро Франко виконав давню мрію і почав пересуватися самостійно

 Про це повідомляє видання The Mirror.

Мексиканець потрапив до Книги рекордів Гіннесса як найважча людина на планеті в грудні 2016 року. Тоді він важив 594 кілограми.

З того моменту 33-річний Франко пережив дві операції по зменшенню об'єму шлунку, перша з яких зменшила орган на 75 відсотків, і скинув 294 кілограми, дотримуючись суворої дієти. Заради лікування чоловіка в лікарні встановили спеціальні ліжка.

"Найважливіше для мене те, що я знову можу ходити. Шість років я не покидав свій будинок і нікуди не виходив, крім лікарні, - розповів Франко. - Для мене велике досягнення самому встати, зробити крок, два або навіть три. Але я радий, що починаю рухатися".

Мексиканець з дитинства страждав від зайвої ваги. У підлітковому віці він потрапив у ДТП, після чого впав у кому і певний час був прикутий до ліжка.  А поки відновлювався, заїдав стрес і втратив контроль над вагою.

Лікарі передбачають, що в найближчі півтора року Франко скине ще 200 кілограмів. Наразі чоловік поставив перед собою мету стати людиною, яка скине найбільше кілограмів.