Справжня військова еліта в Україні з'явиться лише тоді, коли робитиметься ставка на сильні та вільні особистості, - Юрій Бутусов

Наразі в Україні є всі передумови для появи власної якісно нової військової еліти, але для цього бракує політичної волі, потрібної для застосування нових підходів до кадрової політики в армії

Про це заявив військовий експерт, головний редактор порталу Цензор.НЕТ Юрій Бутусов в ефірі програми "Політичний маринад" з Мариною Данилюк-Ярмолаєвою на телеканалі Еспресо.TV.

"Завдяки війні у нас є велика кількість людей, які довели в армії свій професіоналізм, свою мотивацію, але еліта має бути державним проектом. Еліту без держави в армії не створити. Поки не буде прийнята концепція реформування армії, поки нові принципи створення військової еліти не будуть запроваджені, поки будуть правити принципи радянської армії, бо досі нами керують радянські генерали з радянським мисленням і нерозумінням того, що таке особистість, що таке лідерство в сучасному світі, жодної еліти ми сформувати не можемо", - пояснив він.

Читайте такожЩо відомо про захоплених Росією українських моряків

Як зазначив Бутусов, проблема у тому, що у нас струкутра суспільства й структура армії "це колгоспна структура".

"У цьому колгоспі є різні люди, є хороші люди, передовики виробництва, на них всі дивляться, це ікони, є ледарі, нездари, а ще є сіра маса, яка постійно балансує між одними та другими. Це ще не еліти, але у нас вже є з кого цю еліти створювати. Еліта - це завжди система, це комплекс принципів та поглядів. Ось цього комплексу у нас поки що нема",  - додав журналіст.  

"Ми напередодні стрибка. Але коли цей стрибок буде зроблено? Можливо, треба вибори провести", - підсумував Бутусов.