Росія може звільнити полонених українських моряків до Різдва, - Волкер

Існує ймовірність того, що Росія зробить жест доброї волі та звільнить українських полонених моряків до Різдва

Про це заявив Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю ТСН.

"Я думаю, це (звільнення українських моряків до Різдва, - Ред.) ймовірно. Всі ми закликаємо Росію зробити це як жест доброї волі. І, я сподіваюсь, вони переймаються тим, щоби не погіршити ситуації, тож, ми можемо отримати певний імпульс", - зазначив Волкер.

Він додав, що нещодавно Путін спілкувався з Меркель стосовно українських моряків.

"Нещодавно, як мені відомо, у президента Путіна була розмова з канцлером Меркель, де він послався на так званий законний процес всередині Росії, який, звісно, не є законним. Утім, навіть, якщо він послався на законний процес, через який мають пройти моряки, ми сподіваємося, що це (звільнення, - Ред.) буде зроблено якомога швидше, якщо докладати зусиль. Але найголовніше - це звільнити моряків якнайшвидше. В ідеалі - до Різдва", - заявив він.

Волкер скасував свій робочий візит до Москви через захоплення українських моряків і зазначив, що поїде туди після звільнення моряків.

"Але після російської атаки проти українських військових кораблів і захоплення моряків президент Трамп скасував свою зустріч з президентом Путіним. І я теж вирішив, що візит до Москви для мене в цей час неможливий. Сподіваюсь, я зроблю це наступного року, як тільки моряків дійсно звільнять".