ЗМІ дізналися, хто допоміг Трампу "відкосити" від армії

Медичний документ із фіктивним діагнозом для Дональда Трампа, що звільняв його від проходження військової служби, був наданий лікарем, який орендував у його батька офіс

Про це йдеться в дослідженні американського видання The New York Times, оприлюдненому в середу.

"Восени 1968 року Дональду Трампу був своєчасно поставлений діагноз кісткової шпори (наріст, утворений поверх нормальної кістки – ред.), що дозволило йому отримати медичне звільнення від військової служби під час кампанії у В'єтнамі", - зазначається в публікації.

Впродовж наступних 50-ти років було таємницею, як оформили це звільнення і хто поставив такий діагноз. Сам же Трамп під час президентської кампанії заявив, що не може згадати, хто підписав медичні висновки.

Тепер таке пояснення з'явилося, пише газета.

"Йдеться про лікаря-подолога (який займається лікуванням ступней – ред.) з Квінсу, який орендував свій офіс у батька Трампа, Фреда Трампа-старшого", - зауважується в публікації.

При цьому недвозначно припускається, що такий діагноз був поставлений і оформлений документально як виявлення люб'язності до батька нинішнього президента США.

Сам доктор Баунштейн, причетний до цієї історії, помер у 2007 році. Однак про все докладно розповіли доньки лікаря, які стверджують, що батько ділився з ними розповідями про цей випадок.

"Це було історією сім'ї", - зазначила виданню одна з доньок лікаря Еліза Браунштейн. Вона додала, що це завжди буде предметом обговорення як в колі родини, так і з друзями.

Тим часом, NYT не знайшла документів, які підтверджували би оплачені рахунки. Однак зазначається, що Білий дім також не відповів на запит газети прокоментувати ситуацію.