Муженко про воєнний стан: ми оцінили здатність виконувати бойові завдання

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що під час воєнного стану українські бійці показали готовність виконувати покладені на них завдання

Про це він заявив під час брифінгу Генштабі на Львівщині, передає телеканал 112.

Під час воєнного стану українська армія оцінила свою здатність виконувати завдання та показала готовність бійців виконувати покладені на них завдання.

"В ході заходів воєнного стану нам вдалося оцінити свої здібності, і ми здатні на сьогодні створювати відповідні міжвідомчі угруповання на потенційно небезпечних напрямках з визначенням певного комплекту з'єднань військових частин для резерву головнокомандувачу ЗСУ, для необхідного реагування у разі загрози, посилення відповідних напрямів, якщо це буде необхідно", - заявив Муженко.

Окрім цього, під час воєнного стану перевірили здатність військових виконувати завдання в різних умовах місцевості на різних напрямках.

Він анонсував, що наступного року акцент буде зроблено на індивідуальній підготовці військовослужбовців з використанням бази, яка вже створена і у якої ще перспектива розвитку і дооснащення.