Ді Капріо викликали до суду у справі про відмивання грошей

Зіркового голлівудського актора Леонардо Ді Капріо викликали до суду у Вашингтоні у справі про відмивання мільярдів у Малайзії

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на The Washington Post.

Ді Капріо таємно представ перед великим журі Вашингтона в період останніх місяців, щоб дати свідчення в рамках розширеного розслідування Міністерства юстиції про багатомільярдне шахрайство із залученням урядового інвестиційного фонду Малайзії.

Прокурори вважають Ді Капріо свідком, який володіє корисною інформацією про малайзійського фінансиста Джо Лоу, якого звинувачують у відмиванні мільярдів доларів з інвестиційного фонду та фінансуванні лобістської кампанії з метою припинення розслідування. Як уточнила сторона обвинувачення, "Ді Капріо не є об'єктом розслідування".

Водночас, зазначається, що "засідання великого журі є таємними, тому невідомо, що саме сказав Ді Капріо присяжним". У Міністерстві юстиції, а також у самого Ді Капріо відмовилися від коментарів. Хоча в минулому речник Ді Капріо заявляв, що актор співпрацює з розслідуванням і "повністю підтримує всі зусилля, спрямовані на встановлення справедливості по справі".

Крім того, стало відомо, що голлівудський актор прийняв ряд дорогих подарунків від Джо Лоу. Видання, зокрема, пише про картину Пікассо вартістю $3,2 млн. У Ді Капріо заявили, що актор ініціював процедуру повернення картини уряду США.