Глава УГКЦ Святослав пояснив кандидатам у президенти, що таке справжня влада

"Нам так потрібно, особливо під час війни, щоб ми в України мали владу, яка би створювала необхідні умови для того щоб наш народ міг не просто жити, не просто розвиватися, а був щасливий на своїй землі"

Про це очільник Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) заявив на Святвечір, 6 січня 2018 року, в ефірі Еспресо.TV.

"За людськими мірками йти до влади означає послужити собі, своїм власним інтересам максимально, своїй політичній партії чи лоббістській групі. І часом ми бачимо, що ті люди, які приходять до влади, вони не усвідомлюють, що обійнявши те чи інше становище, вони повинні послужити навіть своїм опонентам", - зазначив він.

Президент й народні депутати, додав Святослав, мають служити усьому без виключення народу України, особливо тим, хто є соціально незахищений і страждає з різних причин.

Саме цьому, наголосив владика, навчає приклад Ісуса Христа.

Читайте також25 претендентів на посаду президента України

"Служіння, скажім, чи президента, чи народних обранців у Верховній Раді має бути служінням всьому українському народові, а не лише тому сигментові, який належить до їхньої політичної сили. У Різдві Христовому ми бачимо, що Христос приходить не щоб собі послужити, а щоб послужити нам. Він народжується у дуже цікавих обставинах, він народжується як найбільш соціально незахищена особа. Бог воплочується в обставини людського життя не в якихось, я би сказав, високих соціальних прошарках, він стає вбогим, можливо, одним з тих, хто не має якогось великого становища, більше того, він стає постійно гнаним, відразу стає емігрантом у своєму народженні, стає переслідуваним, терпить насилля від тих, хто його переслідує, хоче вбити і т.д.", - пояснив очільник українських греко-католиків.

Якщо ж певна влада не допомагає людям, а натомість шкодить їм, вона не від Бога, заявив предстоятель УГКЦ.

"Христос нам показує, що така влада, яка служить собі, така влада вбиває людину, нищить, не створює певного середовища щоб людське життя могло розвиватися, а та влада, яка є Божою, або живе згідно Божих засад, Божих принципів, ця влада є тою, яка дає життя, яка рятує.

Нам так потрібно, особливо під час війни, щоб ми в України мали владу, яка би створювала необхідні умови для того щоб наш народ міг не просто жити, не просто розвиватися, а був щасливий на своїй землі. Ми бачимо як багато сьогодні виїзджають з України, особливо молоді української. Тому нам потрібно щоби ті, які сьогодні хочуть бути обраними, щоб вони справді відкрили для себе таїнство Різдва і йдучи у владу не служили собі, бо тоді вони будуть нищити і Українську державу, і і Український народ, а щоб йшли послужити іншим", - підкреслив глава Греко-католицької церкви.

Читайте також5 причин, чому Зеленський - не Рейган

Святослав наголосив, що поняття влади з людської точки зору, і з Божої між собою дуже відрізняються:

Влада - це є здатність робити іншу людину щасливою. На латинську мову слово "влада" перекладається як "авторіктус" й означає "той, хто допомагає рости". Той насправді має владу на плечах у себе. 

Коли хтось думає, що він, коли прийде до влади, він сам виросте за рахунок, скажім, упокорення іншого чи підпорядкування собі іншого, він глибокого помиляється. Він не знає правди про те, що таке є справжня істинна влада".