"Трамп по всьому світі розриває американські союзи і заохочує американських ворогів", - Піонтковський

Чинний президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у міжнародній площині займається тим, що "розриває американські союзи і заохочує американських ворогів"

Про це незалежний від Кремля російський політолог Андрій Піонтковський заявив у програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

За його словами, останнім свідченням подібного підходу Трампа стала гучна добровільна відставка міністра оборони Джеймса Меттіса й рішення про виведення американських військ із Сирії.

"В Росії не зрозуміли, що сталося 20 грудня в овальному кабінеті Білого дому. Це не Трамп звільнив Меттіса, це Меттіс звільнив Трампа. Меттіс демонстративно пішов у відставку, написав публічного листа, в якому висловив свою незгоду, насамперед з тим, що Трамп по всьому світі розриває американські союзи, і заохочує американських ворогів. І вперше усі тези цього листа були підтримані провідними республіканцями в американському сенаті. І до речі, такою ж була реакція на рішення Трампа вивести війська із Сирії", - наголосив Піонтковський.

Читайте також: Андрій Піонтковський: Путінський міф здихає. Україна не має права капітулювати на порозі перемоги

Як зазначив експерт, така політика Трампа викликала "дуже різкий спротив" еліт.

"Американський політичний клас, американські інститути, знайшли інструменти і можливості прибрати цю загрозу Америки і вільного світу - або ж усікти  найближчим часом можливості Трампа впливати на зовнішньополітичні рішення, або ж просто викинути його з Білого Дому", - пояснив Піонтковський.

При цьому, він стверджує, що Трамп "доживає якщо не останні дні, то останні місяці в Білому Домі", а новий глава американської держави, ким би він не був, діятиме значно жорсткіше щодо захисту національних інтересів та щодо Росії.  

Повний текст інтерв'ю - за цим посиланням.