Балух привітав Епіфанія з наданням автокефалії Православній церкві України

Політв'язень Володимир Балух, який відбуває незаконне покарання в Керченській колонії в окупованому росіянами Криму, привітав митрополита Київського і всієї України Епіфанія з наданням автокефалії ПЦУ

Про це повідомляє Кримська правозахисна група у Facebook.

"Шановний пане Предстоятелю Митрополит Київський і всієї України, Владико Епіфаній! Дозвольте привітати Вас, а в Вашій особі і всіх священнослужителів, парафіян і простих мирян Канонічного Православ’я України із знаковою історичною подією - поверненням автокефалії нашій Святій Церкві!”, - передав Балух.

Повідомляється, що Балух відзначив величезне історичне значення Томоса про автокефалію ПЦУ. Він зазначив, що природна і непоказова духовність є невід’ємною чеснотою українського народу і стрижнем омріяної державності України.

Своє звернення політв'язень закінчив словами "Слава Україні!”.

  • 8 грудня 2016 року ФСБ затримала Балуха після того, як він вивісив над своїм будинком в селі Серебрянка Роздольненського району Криму прапор України й "перейменував" свою вулицю на вулицю Героїв Небесної Сотні.
  • Роздольненський районний суд окупованого Криму засудив українця Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії-поселення та штрафу в 10 тис. руб. (близько 4,6 тис. грн).
  • Попри голодування Балуха адміністрація СІЗО не вважала його таким, хто голодує, відколи він погодився їсти сухарі та пити кисіль.
  • Окупаційний суд ухвалив ще один вирок Балуху - на 5 років колонії. Президент України Петро Порошенко назвав це розправою.
  • Адвокат Балуха Дмитро Дінзе повідомив, що політв'язневі залишилося відсидіти трохи більше року.