Мінрегіон і Луганська ВЦА розробили план створення ОТГ на окупованій території

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією розробили план створення об'єднаних територіальних громад на окупованій території Луганщини

Про це повідомив у Facebook віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Мінрегіон спільно з Луганською обласною ВЦА розробили перспективний план створення ОТГ на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Він вже переданий і на затвердження уряду", - написав Зубко.

Читайте також. Вибори в об'єднаних територіальних громадах. Що це і для чого потрібно

Міністр наголосив, що жителі окупованих територій також мають бачити можливості від децентралізації влади.

"Важливо, щоб люди на тимчасово окупованих територіях також бачили свою перспективу розвитку. Реформа децентралізації - це зміна якості життя. І люди там мають чітко знати, що у них теж є майбутнє - стабільний цивілізований розвиток у мирній державі. Ми точно хочемо бачити на мапі України такі громади як Алчевська, Довжанська, дуже хочемо бачити Луганську ОТГ - такими ж успішними у перспективі, як і всі інші громади на території держави. Успішні приклади вже є на Донбасі. Історією успіху є Новопсковська селищна ОТГ на Луганщині - Новопсковська селищна рада", - додав Зубко.