Бойовики на Донбасі заважають ОБСЄ моніторити кордон з РФ

Бойовики на окупованому Донбасі не допускають спостерігачів місії ОБСЄ до моніторингу на кордоні з Росією

Про це повідомляє прес-центр операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

У штабі зазначають, що члени збройних формувань РФ продовжують відмовляти представникам місії ОБСЄ у доступі до ділянок, прилеглих до кордону з РФ. Зокрема, поблизу селища Леонове (колишній Червоний Жовтень) на південь від Луганська троє бойовиків відмовили патрулю місії у доступі до пункту пропуску на кордоні в Леоновому, посилаючись на, нібито, несприятливі дорожні умови.

Також повідомляється, що 5 січня на блокпості поблизу Староласпа троє бойовиків відмовили патрулю місії у проїзді до селища Новоласпа на південь від Донецька, заявивши, що там нібито "триває вогнева активність і існують несприятливі дорожні умови". Крім того, 6 січня біля Старомихайлівки троє бойовиків не дозволили патрулю місії проїхати до цього населеного пункту, посилаючись на "відсутність попереднього повідомлення про наміри СММ, а також непроїзні дороги через зимову погоду".

"Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набувають системний характер та призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції об’єднаних сил", - йдеться у повідомленні.