Конгресмени США просять Мінфін відкласти зняття санкцій з компаній Дерипаски

Представники Демократичної партії США вимагають від міністра фінансів США Стівена Мнучіна відкласти зняття санкцій з компаній російського олігарха Олега Дерипаски

Відповідний текст листа, з яким законодавці звернулися до міністра фінансів США, опублікували на сайті комітету у закордонних справах.

"Ми вимагаємо, щоб ви були доступні для зустрічі із зацікавленими членами (Палати представників - ред.) в умовах, які дозволять в повному обсязі обговорити всі аспекти угоди про скасування санкцій і вплив, який це рішення матиме на зусилля США щодо перешкоджанню шкідливій ​​активності Росії, спрямованій проти нашої країни", - йдеться у зверненні.

Згідно документу, конгресмени не отримали достатньо часу для того, щоб вивчити питання, наскільки виправдано зняття санкцій з компаній Дерипаски.  

Зазначається, що умови зняття санкцій зосереджені на зміні відносин Дерипаски з компаніями Rusal, EN + і "Євросибенерго", зміні структури управління EN + і Rusal, а також підвищенні вимог до звітності.

"Тим не менше, угода, по-видимому, зберігає значну частку володіння EN + за Дерипаскою, в той час як, за повідомленнями, передає деякі акції і фінансові інтереси пов'язаному з Кремлем російському банку ВТБ, який знаходиться під санкціями", - йдеться у листі.

Конгресмени зазначили, що повідомлення про рішення зняти санкції з компаній Дерипаски, надійшло в грудні минулого року, а "шатдаун", що невдовзі розпочався, ускладнює розгляд цього питання Конгресом в 30-денний період, як того вимагає закон про санкції CAATSA.

Тому вони вимагають, щоб Мінфін відклав скасування санкцій, щоб у законодавців було досить часу на вирішення питань, що залишилися.

Лист Мнучіну підписали сім голів комітетів.