Синоптик попередила про складну погодну ситуацію в Україні

10 та 11 січня активний циклон середземноморського походження зумовить ускладнення погодних умов у східних областях та у південній частині України

Про це повідомила синоптик Еспресо.TV Наталка Діденко. 

За словами пані Діденко, в Україну вже практично наблизився дуже активний циклон середземноморського або грецького походження, тобто з півненного заходу. Він зумовить ускладнення погодних умов у південній частині України, на Одещині, У Миколаївській області, Херсонській області, у Криму. 

"На Одещині вже йде мокрий сніг і випадає дощ. Також циклон поступово охопить негодою прилеглі до південної частини України центральні області і східні області. Випадатиме мокрий сніг, а також дощ, тому що там підвищиться температура повітря до відлиги. Якщо мокрий сніг, то це налипання мокрого снігу. Також місцями передбачається ожеледь. Там де випадатиме сніг через сильний штормовий вітер можливі хуртовини", - повідомила синоптик.

На решті території, на заході, півночі, буде контрастна погода. Тобто без істотних опадів, температура буде низькою. Найближчої ночі становитиме 7-°C...-14°C, вдень коливатиметься у межах від -4°C до -9°C. 

12 січня температура повітря знизиться, але надалі підвищиться. 

У Києві втримається морозна погода з коливаннями температури повітря та без істотних опадів, але хмарно та місцями випадатиме невеликий сніг.