У Дніпрі злочинці викрадали дані банківських карт через торгові майданчики

Кіберполіція викриває групу злочинців, які за допомогою спеціального обладнання знімають гроші з банківських рахунків громадян

За час своєї діяльності злочинці встигли ошукати громадян майже на півмільйона гривень,  повідомляє прес-служба Нацполіції Дніпропетровської області.

Працівники кіберполіції встановили, що до складу групи входило троє мешканців Дніпра. Організатором групи виявився 26-річний місцевий мешканець, який залучив до злочинної діяльності двох спільників – 27-ми та 30-ти років, один із яких був правоохоронцем.

Читайте також: Вашу картку заблоковано. Як шахраї крадуть гроші з наших карток

Для реалізації своєї злочинної діяльності зловмисники тимчасово працевлаштовувалися у закладах харчування та роздрібної торгівлі на території Дніпропетровської області. Маючи доступ до POS-терміналів, якими розраховували клієнтів, спільники приховано встановлювали пристрій для зчитування інформації з банківських карток (скімер). З його допомогою зловмисникам вдавалося незаконно копіювати інформацію з клієнтської картки.

Двом учасникам групи вже оголошено про підозру в статті по ч.4 ст.185 (крадіжка) та ч.2 ст.200. виготовлення) КК України.

Вирішується питання про оголошення підозрюваних третьому учаснику злочинної групи, йдеться у повідомленні. Відомо, що злочинцям загрожує до восьми років в'язниці.