Великій приватизації бути: Україна узгодила з МВФ деталі для розблокування продажу, - Фонд держмайна

Виконуючий обов'язки голови Фонду державного майна Віталій Трубаров і постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман уклали домовленості про вирішення проблем, які блокують велику приватизацію

Про це повідомив в.о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

"Домовилися з постійним представником МВФ паном Й.Люнгманом спільними зусиллями вирішити проблеми, які блокують процес великої приватизації", - написав В.Трубаров.

При цьому очільник ФДМ нагадав, що серед умов продовження співпраці з МВФ - старт продажу компаній із переліку великої приватизації в 2019 році.

Він також наголосив, що відібрані на конкурсі минулого року консорціуми інвестрадників не можуть приступити до підготовки компаній до приватизації через судові позови.

Читайте також: 22,5 млрд за приватизацію. Як тепер продаватимуть держпідприємства

"Фактично з квітня минулого року простоює ОПЗ (Одеський припортовий завод - ІФ), а інвестиційний радник Pericles Global Advisory в складі консорціуму з White&Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine та SARS Сapital не можуть розпочати процес підготовки до приватизації та реструктуризації заводу, зокрема і перед НАК "Нафтогаз", що дало б змогу підприємству розпочати виробництво продукції", - зазначив В.Трубаров.