Німецька партія "друзів Путіна" розколюється

Регіональний керівник німецької антимігрантської партії "Альтарнатива для Німеччини" (AfD), відомої своїми симпатіями до російського лідера Володимира Путіна, у східній землі Саксонія-Ангальт Андре Поггенбург заявив у четвер, що він залишить партію і сформує нову політичну силу під назвою "Пробудження німецьких партіотів - Центральна Німеччина"

Про це пише Die Welt.

У новій партії Поггенбург працюватиме разом з іншими розчарованими членами AfD. Поггенбург в березні пішов у відставку з керівної посади партії в Саксонії-Ангальті після низки скандалів.

Зокрема він назвав людей турецького походження в Німеччині "водіями верблюдів", а іммігрантів з подвійним громадянством "бездомним натовпом, якого ми більше не хочемо мати".

Поггенбург заявив, що партія останнім часом зробила помітний "лівий" поворот, побоюючись потрапити під нагляд спецслужб.

"Альтернатива для Німеччини" (AfD) - патрія, що виступає за обмеження міграції до Німеччини з країн третього світу та послаблення ролі ЄС, також відома своїми симпатіями до російського лідера Володимира Путіна. Найбільшу популярність AfD має якраз у східних землях колишньої НДР.