РФ може обміняти полонених українських моряків після виборів президента України, - росЗМІ

Москва може в 2019 році після виборів президента обміняти військовополонених українських моряків на ув'язнених в Україні росіян

Про це повідомила газета "Известия" з посиланням на російське високопоставлене дипломатичне джерело.

За інформацією джерела, усе нібито залежатиме від того, наскільки Київ буде готовий йти на конкретні домовленості.

Крім того, зараз обміняти українських моряків неможливо, оскільки в РФ їх ​​не визнають військовополоненими.

"А значить, треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін. В українських в'язницях сидить досить багато росіян", - заявив співрозмовник.

Він сказав також, що до виборів в Україні це навряд чи можливо, адже український президент Петро Порошенко "тут же почне видавати це за свою перемогу".

Джерело припускає, що обмін найімовірніше відбудеться після березня.

"Росії ці моряки не потрібні. Але спочатку повинен закінчитися судовий процес відповідно до російського законодавства, а вже потім за амністією можуть реалізуватися конкретні обміни", - сказав співрозмовник.

Також повідомляється, що, на думку голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леоніда Калашникова, обмін полонених українських моряків на росіян в найближчому майбутньому цілком реальний.

Він заявив, що для цього не обов'язково вести переговори з Порошенком, адже "є особи, які займаються подібними питаннями, наприклад, Віктор Медведчук".

Читайте також: Що відомо про захоплених Росією українських моряків