Транспортна міліція чи сервісна служба. В УЗ пояснили, хто контролюватиме безпеку в потягах та на вокзалах

Однією з перших проблем у 2019 році в Укрзалізниці планують вирішити питання безпеки пасажирів потягів та на вокзалах

Про це голова АТ "Укрзалізниця" розповів в інтерв’ю виданню “Цензор.нет”.

“Декілька років тому була ліквідована транспортна міліція, що займалася питаннями забезпечення безпеки на залізничній інфраструктурі. Це була загальна реформа міліції і з метою економії було вирішено, що немає потреби в окремій транспортній структурі. Після цього ми маємо дуже негативну тенденцію по всіх фронтах: збільшення кількості крадіжок, важка ситуація з забезпеченням безпеки, розкрадання інфраструктури”.

Хоча УЗ збільшила кількість своєї охорони на основних об’єктах, але тепер витрачає значно більше коштів на приватні охоронні структури, скаржиться Кравцов.

Читайте також: 10 фактів із життя Євгена Кравцова

Безпека на вокзалах зараз на належному рівні, каже очільник УЗ:

“На сьогодні ми змогли налагодити нормальну дієву роботу з поліцією по найбільших вокзалах, і я в принципі не маю нарікань. Розумію, що у поліції обмежений ресурс через те, що немає спеціального підрозділу, який був до цього”.

А от для забезпечення безпеки пасажирів у потягах поки що немає окремої структури:

“Питання відновлення транспортної міліції ми неодноразово ініціювали перед урядом, я сподіваюсь, нас почують, тому що в цьому є об’єктивна необхідність. Зараз спільно з МІУ ми плануємо запровадити сервісну службу Нацполіції. Це найближча ініціатива на 2019-й”.