40 затриманих і двоє вбитих: у Чечні переслідують і піддають тортурам геїв

З кінця грудня в Чечні було затримано близько 40 осіб - як чоловіків, так і жінок - запідозрених у гомосексуальності

Про це повідомила "Російська ЛГБТ-мережа".

Щонайменше двоє затриманих, йдеться в заяві організації, "померли в результаті тортур".

"Нам також відомо, що затримання проводяться співробітниками правоохоронних органів, а постраждалих незаконно утримують в Аргуні. Місцева поліція робить все можливе для того, щоб вони не могли виїхати з республіки або згодом домагатися захисту в суді", - заявив директор програм "Російської ЛГБТ мережі "Ігор Кочетков.

Як повідомляє російське ВВС, 11 січня, про нові затримання геїв в Чечні повідомляла "Нова газета". Видання, зокрема, посилалося на розповсюджені в соцмережах попередження про те, що представникам ЛГБТ-спільноти потрібно терміново покинути республіку.

Прес-секретар глави Чечні Альва Карімов тоді заявив, що ці повідомлення - "якщо говорити літературною мовою, неправда і дезінформація".

"У Чеченській Республіці немає ніяких в'язниць і місць позбавлення волі, що не входять в систему ФСВП (Федеральної служби виконання покарань - ред.)", - сказав він.

На думку представника глави Чечні, тих, хто поширює повідомлення про затримання геїв в республіці "турбує, що ісламський народ міцніє, відроджує, дотримується духовні, морально-етичні цінності".

Читайте також: Знищити до останнього. Як Кадиров оголосив полювання на геїв в Чечні