Макрон закликав французів до національних дебатів

Президент Франції Еммануель Макрон у відповідь на протести "жовтих жилетів" написав відкритого листа до співвітчизників із пропозицією провести національні дебати задля вирішення низки соціально-економічних питань

Документ було оприлюднено у неділю, 13 січня, на сайті Єлисейського палацу, повідомляє DW.

Зокрема, у листі Макрон запропонував 35 питань для обговорення - від оподаткування та екології до імміграції. На думку французького лідера, ця дискусія має сприяти перетворенню "невдоволення на рішення".

Як Макрон зазначив у "листі до французів", у рамках цього діалогу не буде "заборонених тем", але будуть "червоні лінії". Зокрема, перегляду не підлягає питання надання політичного притулку, а також часткове скасування наприкінці 2017 року "податку на багатство" (після цієї реформи оподатковується лише дорога нерухомість, але не інше майно).

Дебати, які планується розпочати вже у вівторок, 15 січня, триватимуть до 15 березня. Протягом цього часу Макрон планує відвідати низку міст і зустрітися з муніципальними політиками. Впродовж місяця після завершення дискусії президент Франції представить доповідь про її підсумки.