На Житомирщині священика УПЦ МП не пустили в храм

У селі Ворсовка Малинського району парафіяни не пустили в храм священика Московського патріархату

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

Напередодні, 11 січня, релігійна громада села оголосила про перехід з "Московського патріархату" в ПЦУ.

Після оголошення про перехід у село приїхав священик "УПЦ МП" зі своїми прихильниками і хотів зайти до церкви, щоб відправити службу.

Втім, місцеві жителі заблокували вхід до церкви і священик з прихильниками був змушений провести службу на вулиці біля храму.

Місцеві встановили біля храму цілодобове чергування. Вони побоюються, що прихильники "УПЦ МП" можуть винести з церкви ікони та інші цінності.

"Новий закон, який ухвалили, - ми вважаємо його дійсним. А це означає для нас, що центр управління церквою не може бути у країні-агресорі. Це наше перше питання. Росіє є агресором для нашої країни. Ми українці, ми живемо в Україні, територія церкви - в Україні. Ми хочемо, аби все розвивалося й залишалося в Україні", - пояснила активістка Анджела Данильченко. 

Читайте також: "Для вічного доказу". Повний текст Томосу для України

Отець Віталій, якого очільники УПЦ (МП) призначили тимчасовим настоятелем, прочитав листа, у якому сказано, що його призначили тимчасовим настоятелем.

"Церква опечатана. У нас пройшло два дні тому зібрання про перехід до української церкви. А він прийшов оце провокувати. Батюшка в лікарні. Прокурор сказав, що ніхто не має права втручатися", - сказала місцева жителька.