"Все погано": більше половини росіян виступають за відставку уряду

Найбільші претензії до уряду росіяни мають через нездатність впоратися зі зростанням цін та падінням доходів населення

53% росіян виступають за відставку уряду, свідчать результати опитування російського Левада-центру, повідомляють російські Ведомости.

Основні претензії до уряду у громадян РФ: нездатність впоратися зі зростанням цін і падінням доходів населення (57%), неготовність забезпечити людей роботою (46%), брак турботи про соціальний захист громадян (43%).

Показово, що у листопаді 2016 роки за відставку уряду виступали 33% росіян.

За словами соціолога Левада-центру Марини Красильниковой, скептицизм у ставленні до влади за останні півроку зріс в основному через пенсійну реформу.

"Це підтвердило побоювання росіян, що держава — не дуже надійний інститут, який раз у раз готовий розірвати раніше взяті на себе зобов'язання", - зазначила Красильникова.

За її словами, прагнучи відставки уряду, люди здебільшого пояснюють, що "все погано і що питання соціальної політики в країні не вирішуються".

Опитування було проведено 13-19 грудня 2018 року по репрезентативній всеросійській вибірці міського та сільського населення серед 1600 осіб у віці від 18 років і старше в 136 населених пунктах 52 суб'єктів РФ.