У військовополоненого моряка ниє ліва рука через поранення, - адвокат

14 січня російський адвокат Марія Куракіна відвідала в лікарні московського слідчого ізолятора "Матросская тишина" старшого матроса буксира "Бердянськ" Андрія Артеменка

Про це вона повідомила у Facebook.

Візит був пов’язаний з наданням консультацій щодо судового засідання, яке має відбутися в Московському міському суді сьогодні, 15 січня.

"Після консультацій зі мною Артеменко 9 січня написав скаргу на те, що до нього продовжують приходити для "бесід" якісь люди, що представляються співробітниками ФСБ, процесуальних дій не проводять. Андрій каже, що ні з ким з подібних візитерів розмовляти не буде і впливати на нього таким чином марно, оскільки це не що інше, як тортури", - написала адвокат.

За її словами, український військовий відчуває себе в цілому нормально, але ще ниє ліва рука через поранення.

"На жаль, наслідки цієї травми довго даватимуться взнаки. Сказав лікарям у лікарні ізолятора про те, що йому потрібен еластичний бинт для фіксації руки на ніч, обіцяли щось придумати, бинтів в тюремній лікарні не вистачає", - розповіла Куракіна.

Адвокат повідомила, що військовому прийшли посилки з продуктами, одягом, книгами, він отримує листи від рідних і слова підтримки, на листи відповідає, але не завжди його відповіді доходять до родичів. Листи поштою приходять, Артеменко подякував усім, хто написав йому.

Читайте також: Що відомо про захоплених Росією українських моряків