Комітет рекомендував Раді прийняти закон про перехід общин до ПЦУ, - Княжицький

Комітет з питань культури та духовності рекомендував Верховній Раді розглянути та ухвалити законопроект "Про свободу совісті та релігійні організації" (щодо зміни релігійними громадами підлеглості)

Про це заявив голова Комітету з питань культури та духовності, народний депутат України Микола Княжицький в ефірі Еспресо.TV.

"По-перше комітет рекомендував ухвалити його в цілому. Законопроект (№4128 - ред.)  раніше був рекомендований комітетом до розгляду в першому читанні, мав зауваження експертного управління. І голова підкомітету з питань діяльності релігійних організацій підготував зміни до цього законопроекту. Комітет їх затвердив, зареєстрував ці зміни. І він буде готови до розгляду в залі. Мова йде про те, щоб релігійні громади, які хочуть змінити церковне підпорядкування, могли це вільно зробити", - сказав він.

За словами Княжицького, для того, щоб релігійні громади могли вільно змінити церковне підпорядкування має бути відповідна процедура.

"Для того, щоб вони це могли зробили має бути відповідна процедура. Тобто дві третини цієї громади має висловитися за такий перехід. У цей момент, коли відбувається цей процес, майно цієї громади не має права бути відчуженим. Законопроект також регулює необхідні документи, які подаються у відповідні регулюючі органи для реєстрації такої громади. Таким чином, ті процеси, які відбуваються в Україні, дещо хаотично і часто конфліктно, законопроект покликаний зробити безконфліктними і демократичними, такими, які б не викликали заперечень представників жодної з конфесій", - зауважив він.

Княжицький висловив сподівання, що фракції підтримають цей законопроект.