Мінфін США пропонує послабити санкції проти РФ

Міністр фінансів Стівен Мнучін запропонував скасувати санкції проти трьох компаній російського олігарха Олега Дерипаски - EN+, "Русал" і "ЄвроСібЕнерго"

Про це Мнучін заявив під час 90-хвилинного секретного брифінгу для депутатів від республіканців і демократів, передає The New York Times.

За кілька годин до брифінгу Мінфні оприлюднив заяву про те, що адміністрація Трампа зробила значні кроки для того, щоб Дерипаска не відновив контроль над цими компаніями.

"Ці суб'єкти зазнають значних змін у реструктуризації та управлінні, що стримують контроль Дерипаски і значно зменшують його власність. Мінфін пильно стежитиме, щоб EN+ і "Русал" виконали ці зобов'язання. Якщо ці компанії не дотримуватимуться цих умов, вони зіткнуться з дуже реальними і швидкими наслідками, включаючи перегляд санкцій", - сказав Мнучін.

Проте представники Демократичної партії не повірили в те, що план Мінфіну дозволить стримати вплив Дерипаски або російського уряду. Так, демократка Ненсі Пелосі з Каліфорнії назвала презентацію "одним із найгірших секретних брифінгів від адміністрації Трампа" і звинуватила Мнучіна у "витрачанні часу" Конгресу, а також зазначила, що міністр не відповідає на важливі питання.

Бред Шерман, інший демократ з Каліфорнії, заявив, що виступає проти послаблення санкцій, оскільки це лише збільшить статки Дерипаски. Він сказав, що Мнучін не відповів на цей аргумент нічого крім того, що законотворці мають довіряти адміністрації.