Як професійний диктор: голосового помічника від Amazon навчили озвучувати новини

Користувачі Alexa в США тепер можуть дізнаватися новини від свого голосового помічника так, як якщо б вони слухали їх по ТБ або радіо

Про це йдеться на сайті компанії.

Amazon, використовуючи технологію Нейро TTS (tech-to-speech) і існуючі випуски новин створила новий голос для свого помічника. При проханні розповісти останні новини, Alexa перемкнеться на голос і дикцію, які будуть схожі з професійною.

На першому записі можна послухати новий голос, на другому - старий.

"Здатність навчити Alexa адаптувати свій стиль мовлення, грунтуючись на контексті запитів, відкриває можливість для отримання нових вражень. Ми в захваті від того, що наші клієнти будуть слухати новини і інформацію з Вікіпедії від Alexa по-новому", - каже Ендрю Бін, старший менеджер дослідницької групи TTS в Amazon.

Крім новин, Alexa може використовувати новий голос для озвучування інформації з Вікіпедії. Amazon планує і далі розвивати подібну технологію, поширюючи можливі сфери застосування і доступність на різних мовах.

  • Після цього неназваний чоловік звернувся до служби підтримки Amazon, проте не отримав відповіді. Через деякий час посилання на завантаження файлу від компанії заблокували, проте чоловік вже встиг зберегти всі дані на комп'ютері.