Флешмоб #10YearChallenge: навіщо Facebook знадобилися ваші фото "до" і "після", - ЗМІ

Видання WIRED припускає, що Facebook міг сам запустити популярний в соціальних мережах #10YearChallenge для підвищення точності своєї системи розпізнавання осіб

Про це WIRED написало у своєму матеріалі. Передбачається, що фотознімки користувачів десять років тому і зараз дозволять алгоритму краще прогнозувати динаміку зміни зовнішності користувачів

Флешмоб #10YearChallenge став популярний в декількох соцмережах - Twitter, Facebook, Instagram на цьому тижні. Під цим хештегом користувачі публікують свої фотографії десятирічної давності і зараз. Виключенням не стала і Україна: зокрема, користувачі з Києва активно публікують власні фото "до та після".

WIRED допускає, що за запуском флешмобу може стояти Facebook - а сам він є прикладом соціальної інженерії.

"Звичайно, ви могли б знайти на Facebook фотографії профілю і подивитися дати публікації або дані EXIF. Але цей набір зображень містить велику кількість зайвої інформації: користувачі не завжди завантажують зображення в хронологічному порядку і нерідко розміщують замість свого фото щось інше. Іншими словами, було б корисно, якби у вас був чистий, простий і позначений набір фотографій " і зараз"", - пише технічний редактор Кейт О'Ніл, WIRED.

У розмові з виданням керівництво Facebook спростувало причетність до організації # 10YearChallenge, заявивши, що це "проект, створений самими користувачами і став вірусним".

Читайте також: З усіма свариться Цукерберг: як Facebook пожирає глав компаній