У Австралії невиліковно хворим будуть давати галюциногенні гриби

В рамках експерименту невиліковно хворим пацієнтам однієї з лікарень Австралії даватимуть псилоцибінові гриби

Про це повідомляє Daily mail.  

З квітня 30 пацієнтів госпіталю імені Святого Вінсента в Мельбурні будуть вживати галюциногенні гриби.

Через півроку вживання псилоцибінові грибів 70% пацієнтів лікарень Нью-Йорка назвали цю практику найбільш значущим духовним досвідом свого життя, а 87% повідомили, що їх задоволеність життям зросла незважаючи на те, що не знаходилися на порозі смерті.

Схожі результати дав експеримент, проведений групою вчених Imperial College London. В ході невеликого дослідження 19 пацієнтам давали одиничну дозу псилоцибіна.

У половини пройшли симптоми депресії, вони зазнали змін в активності мозку, які були стійкими близько п'яти тижнів.

Видання нагадало, що подібні експерименти вже проводилися в США і дали позитивні результати. Псилоцибін - галюциногенний компонент "магічних" грибів - дозволив істотно знизити рівень тривожності, пом'якшити депресивні прояви.

"Думаю, буде невелика негативна реакція, тому що всі приймуть це як просто магічні гриби. Але якщо ви подивитеся на дослідження, у нього є мінімальні серйозні побічні ефекти, але великий потенціал", - сказав професор Марк Буггі.

Дослідження, опубліковане в журналі Scientific Reports, показало, що псилоцибін пригнічує роботу мигдалеподібного тіла в мозку, яке в значній мірі відповідає за такі емоції, як страх і занепокоєння.

До цього Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) визначило, що 3,4-метілендіоксиметамфетамін (MDMA), також відомий як екстазі, є "проривний терапією" при лікуванні посттравматичного стресового розладу (ПТСР).