Візовий режим із РФ може бути тільки біометричний, - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що тільки біометричний візовий режим з Російською Федерацією насправді буде ефективним

Про це повідомляє Еспресо.TV

"Звичайний режим, візовий, з Російською Федерацією так, щоб оці штампики ставити в паспорти, він з країною-агресором не буде працювати. Тому якщо приймати рішення про візовий режим з РФ, то це має бути тільки біометричний візовий режим", - сказав він.

Крім того, він сказав, що Україна повинна почати знімати біометричні дані. 

На його думку, росіяни, їдучи в Україну, мають попереджувати про свої поїздки.

"Тут є ще деякі нюанси, і правові і технічні, але це має бути запроваджено. Якщо ви подивитесь статистику на сьогодні, у нас зростає кількість, хто виїзжає в Росію, і росіян, які в'їжджають, але вона і не спадає", - сказав Клімкін.

За словами міністра, тільки біометричний візовий режим з Російською Федерацією насправді буде ефективним і дозволить нам контролювати, хто і як в'їжджає з території Росії.

"Нам звичайно для цього потрібно політичне рішення, воно має обговорюватись. Ми до цього готуємось, ми навіть рорахували, скільки нам потрібно додаткових зусиль - і консульських, і технічних - для того, щоб це запустити. Але це теж питання", - заявив він. 

Він також сказав, для того щоб впоратись з біометричним візовим режимом Україні потрібно додаткого біля 70 консулів з самого початку.