"Біларусь - країна з російською державною мовою", - посол Росії про необхідність аншлюсу

Державний статус російської мови у Республіці Білорусь є вагомою підставою для реалізації договору про Союзну державу Росії й Білорусі

Про це заявив посол Росії в Білорусі Михайло Бабич в інтерв'ю телеканалу Росія-24.

"Це дуже важливо для двох братніх слов'янських країн зі спільною територією, спільною історією і культурою, з спільною мовою. Нагадаю, що Білорусь - єдина країна в світі, де російська мова, на одному рівні з національною мовою, білоруською - є державною. Ми це дуже цінуємо і вважаємо, що формат союзної держави найбільш відповідає очікуванням громадян наших країн", - зазначив Бабич.

Як вже повідомлялося, у цьому ж інтерв'ю він повідомив, що переходу на "наступний рівень інтеграції з Росією" всередині Білорусі начебто ніхто не опирається

"Не можна сказати, що хтось чинить опір".

Довідка

Михайло Бабич - офіцер ФСБ, колишній десантник, з 1986 по 1994 роки проходив службу у повітряно-десантних військах і військах КДБ СРСР, приймав участь у бойових діях (щоправда, офіційна біографія не містить відомостей, де саме).

З 1994 року зайнявся бізнесом, а з кінця 90-х - пішов на державну службу. Був фігурантом численних корупційних скандалів: про присвоєння керівництвом компанії "Росм'ясомолторг" 2 млрд рублів від продажу європейської та американської гуманітарної допомоги; про грубе порушення службових обов'язків та доступу до держтаємниці; про сприяння продажу комерційній структурі одного зі спиртзаводів та про незаконне створення представництва губернатора Івановської області у Москві (останнє мало не закінчилося його арештом).

У 2001 році Бабич три місяці очолював маріонетковий уряд окупованої Чечні - звідки звільнився, знову ж таки, зі скандалом.

У 2016 році російський МЗС номінував кандидатуру Махайла Бабича на посла РФ в Україні. Проте наша держава відмовилася погоджувати це призначення.

До Мінська його призначили аби забезпечити остаточне загарбання Білорусі путінською Росією.