"Ніхто не опирається": посол Росії у Мінську про поглинення Білорусі

Білорусь готова до переходу на "наступний рівень інтеграції з Росією"

Про це заявив посол Росії в Білорусі Михайло Бабич в інтерв'ю телеканалу Росія-24.

"На сучасному етапі наші партнери поставили питання про те, що вони готові до переходу на наступний рівень розвитку інтеграції - є такий зараз модний термін... Це гарна ідея, ми давно до цього разом йшли", - зазначив він.

Але, за словами Бабича, цей рівень інтеграції передбачає вирішення цілого ряду завдань "з уніфікації й гармонізації законодавства - митного, податкового, тарифного, акцизного, кредитного, нашої економічної політики, військово-технічної політики, промислової політики". А для цього, додав Бабич, слід прийняти цілу низку рішень, передбачених союзним договором 1999 року.

На запитання ведучого, чи опирається Білорусь тіснішій "інтеграції", Бабич відповів:

"Не можна сказати, що хтось чинить опір, тому що так предметно ми цю роботу тільки починаємо".

Довідка

Михайло Бабич - офіцер ФСБ, колишній десантник, з 1986 по 1994 роки проходив службу у повітряно-десантних військах і військах КДБ СРСР, приймав участь у бойових діях (щоправда, офіційна біографія не містить відомостей, де саме).

З 1994 року зайнявся бізнесом, а з кінця 90-х - пішов на державну службу. Був фігурантом численних корупційних скандалів: про присвоєння керівництвом компанії "Росм'ясомолторг" 2 млрд рублів від продажу європейської та американської гуманітарної допомоги; про грубе порушення службових обов'язків та доступу до держтаємниці; про сприяння продажу комерційній структурі одного зі спиртзаводів та про незаконне створення представництва губернатора Івановської області у Москві (останнє мало не закінчилося його арештом).

У 2001 році Бабич три місяці очолював маріонетковий уряд окупованої Чечні - звідки звільнився, знову ж таки, зі скандалом.

У 2016 році російський МЗС номінував кандидатуру Махайла Бабича на посла РФ в Україні. Проте наша держава відмовилася погоджувати це призначення.

До Мінська його призначили аби забезпечити остаточне загарбання Білорусі путінською Росією.