Sony Music розірвала контракт зі співаком, звинуваченим у сексуальному насильстві

Музикант Ар Келлі був видалений з сайту RCA Records, на якому перераховані підписані артисти лейблу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Компанія Sony Music розірвала контракт с артистом Ар Келлі після 16-річної співпраці. У січні 2018 року на американському телебаченні був показаний шестисерійний документальний фільм "Пережити Ар Келлі", в якому кілька жінок в деталях розповіли про сексуальне насильство з боку співака.

Серед жертв були і неповнолітні дівчата. У фільмі повідомлялось, що Ар Келлі залучив шість дівчат у "секс-культ", встановивши контроль над їхнім харчуванням, розкладом дня і сексуальним життям.

Сам Ар Келлі заявив, що не дивився фільм, проте назвав його огидним. Він заперечує всі звинувачення, висунуті проти нього, і пояснює їх помстою тих, хто ненавидів його протягом всієї кар'єри. За його словами, він навіть не зустрічав деяких з дівчат, про яких йде мова. Він також вказав на однобокість подачі матеріалу, обурившись відсутністю людей, які виступали б на його захист.

Проти музиканта виступили його колеги - Chance the Rapper, Леді Гага і Селін Діон, а активісти застосували повітряну техніку для того, щоб пікетувати штаб-квартиру Sony Music в Каліфорнії.

У листопаді 2018 року на знак протесту проти дій співака група активістів пролетіла над будівлею штаб-квартири Sony Music на літаку, за яким розвівався напис "RCA/Sony: Кидайте сексуального хижака Ар Келлі".