Якщо ціну на газ знизять, долар буде по 50-60 грн, - Коболєв

Незважаючи на передвиборчі обіцянки окремих кандидатів у президенти, вони не знизять ціну на газ, тому що це може закінчитися колапсом всієї фінансової системи, переконаний голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв

Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає Еспресо.TV.

"Будь-який кандидат у Президенти, який обіцяє зниження цін на газ, він розуміє, що це закінчиться просто колапсом всієї фінансової системи. І тоді вже не буде стояти питання ціни на газ. Тоді буде стояти питання курсу долара: він буде 40 гривень за долар чи 50, чи 60… І це дуже швидко закінчиться", - сказав він.

Читайте також: Енергія дешевше і надійніше: як ЄС допомагає Україні покращувати енергетичну інфраструктуру

Коболєв також розповів, чому ще не буде ніякого зниження ціни на газ.

"В Італії прийшла популістична партія, яка обіцяла, що ніколи не буде підтримувати банки грошима з бюджету. І через 8 хвилин після приходу до влади вони прийняли рішення, що треба підтримати чергові банки. Це найшвидший момент, коли, як кажуть, "перевзулися в стрибку". І, я думаю, у випадку українських популістів вони перевзуються в стрибку хвилині на першій. І не буде ніякого зниження цін на газ. Тому що це просто зараз нереально, по-перше. А по-друге, це є неправильно. Ось і все", - додав він.

Як вже повідомлялося, на цьому ж ефірі Коболєв озвучив собівартість видобутку природного газу "Нафтогазом".