Через два-три роки між Запоріжжям та Дніпром з’явиться новий аеропорт, - Омелян

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що аеропорт "Придніпров'я" з'явиться через 2-3 роки

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив на прес-конференції, присвяченій результатам проекту ЄС "Допомога органам влади в удосконаленні менеджменту циклом інфраструктурного проекту”, передає delo.ua.

Будівництво нового аеропорту "Придніпров'я" на адміністративному кордоні Дніпропетровської та Запорізької областей біля селища Солоне, за словами міністра, займе 2-3 роки.

"У минулому році ми закінчили будівництво автомагістралі Дніпро-Запоріжжя, відповідно, буде зручно доїхати до нового аеропорту ... В середньому будівництво нового аеропорту займе від 2 до 3 років", - розповів Омелян.

Він також зазначив, що поява повітряної гавані не матиме негативного впливу на роботу аеропортів Дніпра і Запоріжжя.

"Як в Дніпрі, так і в Запоріжжі існуючі аеропорти обмежені умовами міста. Вони знаходяться в містах, і їх розвиток дуже ускладнений або практично неможливий. Я вже навіть не коментую окремі питання власності щодо цих аеропортів. Ми бачимо, що це абсолютно нормальна модель для розвитку регіону ... Конгломерація, про яку ми говоримо - Дніпро, Запоріжжя та Кривий Ріг - має більшу кількість населення, ніж Київ. А тому всі існуючі аеропорти будуть успішно працювати ", - зазначив міністр.

Він також заявив, що Мінінфраструктури наразі погоджує всю документацію для будівництва.

"Ми відзвітуємо, як тільки завершаться всі розрахунки: вартість, тривалість, тендерна процедура", - уточнив Омелян.

Читайте також: Крила в моді. Чому на третину “злетіли” авіаперевезення в Україні та що попереду

Нагадаємо, з 50 постійно діючих аеропортів в 1991 році, які сполучали Україну зі світом, на сьогодні маємо до 20 аеропортів, з яких 2/3 потребують реконструкції та суттєвого переоснащення. Міністерство має намір до 2030 року відродити всі 50 об’єктів.