Поранених українських моряків переведуть до Лефортово й обмежать спілкування з близькими, - ЗМІ

Батьки полоненого Росією моряка Андрія Ейдера повідомили, що поранених моряків планують перевести 22 січня з СІЗО "Матроська тиша" до СІЗО "Лефортово"

Про це повідомляє Тиждень.ua.

"Нам сказала адвокат, що слідчі готують їх до переведення на цьому тижні. До мене теж, так би мовити, чутками дійшло, що це буде завтра (22 січня - ред). І це насправді жахливо. Про яке переведення може йтися, якщо вони ще нездорові. Немає жодних медичних висновків. Тобто, згідно з Женевською конвенцією, вони мають отримувати лікування. А я наскільки відомо, Денісовій (українському омбудсмену, – ред.) було сказано ще 10 січня, що наші моряки не отримують лікування з початку 2019 року. Тобто цьогоріч вони вже перестали отримувати лікування", - розповіли батьки Ейдера.

Рідні моряка вважають, що таким чином російське слідство намагається завадити активному спілкуванню полонених українців із близькими, адвокатами та родичами.

"Наш адвокат до Андрія повинна потрапити сьогодні-завтра. Якщо їх дійсно переведуть, може бути вже пізно, ми нічого не зможемо зробити", - додали рідні Ейдера.

Водночас адвокат військовополоненого моряка Андрія Артеменка Марія Куракіна повідомила виданню, що офіційної інформації про переведення наразі немає.