Спецпрокурор Мюллер зацікавився зв'язком Трампа з Національною стрілецькою асоціацією США

У США команда спецпрокурора Роберта Мюллера зацікавилася відносинами членів штабу Дональда Трампа з Національною стрілецькою асоціацією США (NRA) під час передвиборної кампанії 2016 року

Про це повідомляє CNN з посиланням на колишнього помічника кампанії Трампа Сема Нунберга.

"Коли я відповів на питання команди спецпрокурора, мене запитали про кампанію Трампа і наші справи з Національною стрілецькою асоціацією США (NRA)", - сказав він.

За його словами, слідчі хотіли більше дізнатися про те, як Дональд Трамп і члени його команди вперше встановили відносини з NRA і за яких обставин Трамп виступив на щорічних зборах групи в 2015 році, всього за кілька місяців до висунення своєї кандидатури на посаду президента.

Як зазначає CNN, Національна стрілецька асоціація США піддалася ретельному вивченню з боку законодавців через масові витрати на підтримку Трампа в 2016 році і зв'язки з російськими громадянами.

Телеканал нагадує, що Національна стрілецька асоціація США витратила понад 30 мільйонів доларів на підтримку кандидатури Трампа під час президентської кампанії.

Крім того, росіянка Марія Бутіна, яку в США звинувачують у злочинній змові і роботі іноземним агентом без повідомлення про це генпрокурора, зізналася, що хотіла придбати контакти серед республіканців і в Національній стрілецькій асоціації США.