Вбивство росіян у ЦАР: за групою стежив російський найманець

Російський радник президента ЦАР Валерій Захаров підтвердив існування двох ключових фігурантів розслідування вбивства російських журналістів (група Орхана Джемаля)

Про це повідомляє Фонтанка.

“Сотов дійсно працював інструктором в ЦАР. Розголошувати умови і зміст його контракту я не можу. На ваше прохання я з'ясував, що Котофіо є співробітником жандармерії, але ніякого підвищення він не отримував (після загибелі журналістів — ред.)", - відповів Захаров.

За даними видання, петербуржець, найманець Сотов і центральноафриканець Котофіо могли контактувати у форматі взаємовідносин "вчитель - учень".

За даними розслідування, знімальну групу Орхана Джемаля контролювали усі три дні їх перебування в ЦАР. Спостереженням керував жандарм Котофіо, який в липні минулого року нібито знаходився в телефонному контакті з водієм загиблих журналістів, а також з росіянином Олександром Сотовим. Сотов у свою чергу неодноразово дзвонив радникові президента ЦАР Валерію Захарову.

ЗМІ оприлюднили частину біллінгів, детективи стверджують, що росіяни деякий час користувалися одним телефонним апаратом, а жандарм Котофіо вчився у російських інструкторів в Судані.

Нагадаємо, що Олександр Расторгуєв, Орхан Джемаль і Кирило Радченко були вбиті 30 липня 2018 року в Центральноафриканській республіці (ЦАР) при розслідуванні діяльності "групи Вагнера" - збройного формування російських найманців.

Водій групи російських репортерів постійно підтримував зв'язок з людьми, що мають стосунок до структур "кухаря Путіна" Євгена Пригожина.

(Місце вбивства журналістів)