Маринович: вдячні Надії Дюк за її вірність справі відродження України

Віце-ректор Українського Католицького Університету у Львові Мирослав Маринович висловив співчуття через смерть американського науковця, громадської діячки українського походження Надії Дюк

Український правозахисник Мирослав Маринович написав, що Надія Дюк відійшла у вічність після тривалої і важкої хвороби.

Вона присвятила себе сприянню боротьбі українських дисидентів і політв’язнів.

За словами Мариновича, Надія Дюк та її керівник Карл Гершман відчували велику пошану й довіру до учасників дисидентського руху в Україні, а тому разом із Міжнародним фондом "Відродження" профінансували це унікальне зібрання колишніх дисидентів і політв’язнів з усього пострадянського простору. 

"Наша вдячність їм за цю підтримку ніби увінчала багатолітню вдячність дисидентів п. Надії Дюк за її вірність справі відродження України", - написав Маринович.

Тому й радіє серце, що з ініціативи Надзвичайного й Повноважного Посла України у Сполучених Штатах Валерія Чалого Президент України Петро Порошенко ще за життя Надії Дюк нагородив її орденом Княгині Ольги ІІІ-го ступеня. Отримати його власноруч у Посольстві України у Вашингтоні вона вже не змогла, але вістка ця напевно скрасила її останні дні на цій землі. 

Надія Дюк сказала Мирославі Гонгадзе у своєму останньому інтерв’ю, що вона мала прекрасне життя. 

"І це справді так. За це прекрасне її життя ми сьогодні складаємо шану й подяку і Богові, що благословив її життєві дороги, і самій Надії, яка не лише не змарнувала Божий дар, а повсякчас примножувала його своїм щирим серцем і жертовною працею. Вічна їй пам’ять і Царство Небесне!" - написав Мирослав Маринович.