У яких районах Києва житиме найбільше людей після 2020 року. Інфографіка

Які райони столиці мають найбільшу щільність населення зараз та що буде з містом після 2020 року

Портал про новобудови та нерухомість у Києві ЛУН.ua створив інфографіку зі щільністю населення в столиці України та на основі даних про новобудови у Києві спрогнозував, які райони міста будуть найбільш населеними після 2020 року.

На цій інфографіці показана щільність населення в радіусі 1500 метрів — орієнтовний розмір мікрорайонів Києва.

ЛУН послуговувався офіційною державною статистикою, містобудівною документацією та відкритими даними.

Як бачимо, поки що щільність не завжди залежить від того, де розташовано найбільше нових гігантських ЖК із понад 1000 квартир (позначені червоними квадратами).

Найбільш населені у столиці райони - Позняки, Оболонь, Троєщина та Виноградар. Також є суттєва щільність людей на Подолі та в районі метро Дружби народів.

У іншій інфографіці відобразили, як зміниться цей показник, коли будуть готові та заселені всі будинки, які наразі анонсовані або у процесі будівництва.

Для цього використано власні дані ЛУН, які вони отримали безпосередньо від забудовників — всі наявні генплани об’єктів житлового будівництва столиці.

Крім суттєвого “розростання” щільності населення в районах Позняків, Оболоні, Троєщини, Виноградару, Подолу та Кловського масиву, збільшиться кількість населення й в інших районах.

Зокрема, з 2020 року це також райони Індустріального мосту, Русанівки-Березняків, ВДНГ, Борщагівки, Академмістечка тощо.

Читайте також: Будувати більше, будувати гірше. Чи справді квартири в Україні досягли дна цін