Супрун виступила за легалізацію марихуани в медичних цілях

Очільниця МОЗ зазначила, що на сайті Верховної Ради зареєстровано петицію з вимогою легалізувати використання канабісу в медицині та науці, і закликала підписати її

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун виступила за легалізацію застосування канабісу в медичних і наукових цілях. Про це вона написала в Facebook.

Супрун зазначила, що медичний канабіс допомагає полегшити страждання у низці важких захворювань, тому використання його в медицині - нормальна світова практика.

"Медичний канабіс має безліч доведених лікувальних і паліативних ефектів", - написала вона.

Медична марихуана, за словами міністра, дозволена в багатьох країнах.

В Україні ж він повністю заборонений, хоча його застосування могло б допомогти майже 2 млн громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів, зазначила глава МОЗ.

Також Супрун детально пояснила, чому канабіс ефективний в медицині, і перелічила при яких захворюваннях він застосовується.

Також в.о.міністра зазначила, що на сайті Верховної Ради зареєстровано петицію з вимогою легалізувати використання марихуани в медицині та науці, і закликала підписати її.

“Доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу — це реалізація їхнього права на медичну допомогу. Важливо підтримати легалізацію застосування медичного канабісу в наукових цілях та медицин”, - зазначила Супрун.

Читайте також: Легалізуй мене повністю. Як світ охопила марихуанова лихоманка