Чернігів просить грошей із держбюджету, щоб розрахуватися за опалення

У четвер, 1 січня, Чернігівська міська рада ухвалила звернутися до президента і прем’єр-міністра України по гроші для погашення боргів містян за опалення

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

"В умовах зменшення кількості отримувачів субсидії на оплату житлово-комунальних послуг і збільшення фінансового навантаження на населення, просимо Вашого особистого сприяння, Петре Олексійовичу і Володимире Борисовичу, щодо запровадження компенсаційних заходів за рахунок коштів державного бюджету для допомоги мешканцям м. Чернігова в оплаті житлово-комунальних послуг під час проходження опалювального сезону", - йдеться у повідомленні.

У міськраді пояснили, що після внесення урядом змін у порядок призначення субсидій кількість домогосподарств, які отримують субсидії на оплату ЖКХ, скоротилась на 45-47%, а заборгованість споживачів за житлово-комунальні послуги суттєво збільшилась.

"Як наслідок неплатежів, підприємства житлово-комунальної сфери відчувають нестачу обігових коштів, що у підсумку негативно впливає на виконання ними функцій із життєзабезпечення міста. В умовах недостатності обігових коштів і наявності заборгованості за газ, теплопостачальні підприємства мають проблеми щодо здійснення своєчасних розрахунків за енергоносії і воду, сплати податків та виплати заробітної плати працівникам", - наголошує Чернігівська міськрада.