Третина британських компаній можуть перенести бізнес за кордон через Brexit

Майже третина британських компаній можуть перевести свою діяльність за кордон через наслідки Brexit

Про це йдеться в результатах дослідження "Інституту директорів", передає BBC.

Згідно з результатами, 16% компаній вже планують перенесення діяльності з Великої Британії, а ще 13% активно розглядають такий варіант.

Відзначається, що, хоча великі компанії вже перенесли свою діяльність, ймовірність того, що невеликі компанії будуть активно розглядати цю перспективу, майже вдвічі вища.

"Для таких фірм, які, як правило, мають більш обмежені ресурси, роздуми про таких дорогі дії чітко показують, у якому небезпечному становищі вони знаходяться", - сказав директор інституту Едвін Морган.

Бельгійське урядове агентство Hub.Brussels, що працює над залученням іноземних компаній у країну, повідомило, що число британських компаній, які розширили або перенесли свою діяльність в Брюссель, подвоїлася після референдуму 2016 року.

Напередодні стало відомо, що підрозділ Rolls-Royce перенесли до Німеччини через Brexit. Компанія, яка крім виробництва автомобілів класу люкс відома реактивними двигунами, перемістила центр проектування своїх двигунів з Великої Британії до Німеччини, щоб уникнути нормативних затримок або збоїв продажів після виходу Британії з ЄС.