У полоненого українського моряка виявили ще одне пошкодження

Лікар московського СІЗО "Лефортово" виявив пошкодження ще одного м'яза у військовополоненого українського моряка Василя Сороки, якого захопила Росія у Керченській протоці

Про це повідомив адвокат моряка Андрій Бадамшин у Facebook. 

Адвокат зустрівся з пораненим моряком вперше після того, як Сороку перевели до СІЗО "Лефортово" із лікарні "Матросской тишины". 

"Стан здоров'я на сьогодні стабілізувався, погіршення стану руки не відбувається. Досі мучать болі, функції пальців, кисті не відновлюються, набряк не спав. Проте лікар у Лефортово виявив недоліки своїх колег з лікарні "Матроська тиша", виявивши пошкодження ще одного м'яза. Нарешті лікарі звернули увагу на набряк. Прописали уколи для зняття набряку і знеболююче. Нагадаю, що з дезінформації Михайла Федотова набряк - результат вправ з еспандером, а не поранення і потворне лікування", - написав Бадамшин.

За його словами, моряк не скаржиться на умови утримання в СІЗО "Лефортово", задоволений харчуванням. Втім, констатує, що немає душу, як було в медчастині "Матросской тишины".

У камері є телевізор, однак без антени. Моряк зробив її з кип'ятильника, але каже, що на довго її не вистачить.

"Загалом настрій у Василя стабільно позитивне. Бойове. Всі тяготи і позбавлення переносить по-військовому стійко, без скарг. За своїм виглядом, поведінкою, образу взагалі не схожий на ув'язненого. Перебуваючи в СІЗО, залишається за духом вільним", - повідомив адвокат.

За його словами, Сорока дуже сумує за родиною і це "видно без слів".

Читайте також: Що відомо про захоплених Росією українських моряків