Луценко назвав нове місце слухання справи Савченко-Рубана

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що суд ухвалив рішення про розгляд у Чернігові справи позафракційного народного депутата України Надії Савченко та переговорника з обміну полонених Володимира Рубана, котрі обвинувачуються у підготовці державного заколоту та тероризмі

Прокурори готові їхати до Чернігова для підтримки обвинувачення, розповів він ввечері 1 лютого 2019 року в ефірі телеканалу "Прямий", передає Радіо Свобода.

"Справу Савченко і Рубана фактично було завершено. Мені здається, що вони обоє намагалися затягнути ознайомлення з матеріалами слідства. Але зрештою це закінчилося, і зараз вони мають постати перед судом. Буквально сьогодні було ухвалено судове рішення про те, що цей суд відбудеться в Чернігові",  зазначив генпрокурор.

Читайте також10 суперечливих фактів про Надію Савченко

Він пояснив, що суд ухвалив таке рішення з огляду на те, що більшість свідків у цій справі або проживають у цьому місті, або ж їм зручніше доїжджати до нього.

"Бо перший варіант був Слов’янськ", - Луценко.

Водночас, адвокати підсудних Олександр Тананакін та Валентин Рибін заявляють, що їм наразі нічого не відомо про перенесення суду до Чернігова.