Мешканцям Борислава на Львівщині вода подається лише три години на добу

Із 1 січня 2019 року жителі міста Борислав, що у Львівській області, мають лише тригодинне водопостачання на добу: з 18 до 21 години,а в мікрорайоні Баня - з 6 до 9

Причиною цього, за словами представників КП "Вододар" та міської влади, є новий закон "Про ринок електроенергії". Згідно із ним підприємства не можуть отримувати вночі дешевшу електроенергію, пише місцеве видання Змістовно.

У зв’язку з цим комунальне підприємство було змушене перейти на інший режим роботи, що відобразився на водопостачанні у Бориславі та Східниці.

Однак, КП "Вододар" виявилося неспроможним використовувати насоси на повну потужність  у нічний час. Це викликало чергову хвилю невдоволення серед місцевих громад в соцмережах: люди пишуть скарги і залишають запитання на сторінці підприємства і Бориславської міської ради у Facebook та інших спільнотах.

14 січня відбулася нарада міського голови Ігоря Яворського з керівниками комунальних підприємств міста. На нараді було поставлене пріоритетне завдання на 2019 рік - покращення водопостачання.

Цього місяця міська влада надала КП "Вододар" фінансову підтримку у розмірі 400 тис. грн. Передбачається введення в експлуатацію військових збірників та активізація робіт із заміни труб. 

Окрім того, КП "Вододар" надіслало до Східницької селищної ради лист із проханням фінансово підтримати підприємство, проте відповідь ще не надійшла.