На оновлення парку електровозів "Укрзалізниці" потрібно 80 млрд грн

Голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов повідомив, що компанія планує в найближчі 10 років оновити парк електровозів на 80 млрд грн

Про це повідомив голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, передає delo.ua.

З асловами Кравцова, у 2019 "Укрзалізниця" визначить компанію, яка буде поставляти в Україну електровози.

"Ми бачимо, що в найближчі 10 років нам необхідно оновити щонайменше 500 вантажних електровозів ... Загальний обсяг інвестицій, необхідний для цього, - 80 млрд грн. Тому рішення" Укрзалізниці "за визначенням стратегічного партнера по оновленню електровозного парку буде ключовим для бачення стратегії розвитку тягового рухомого складу на наступні 10 років ", - повідомив Кравцов.

Якщо говорити про основні напрямки розвитку пасажирського рухомого складу, то "Укрзалізниця" планує в 2019 році оновити майже 110 пасажирських вагонів: 46 купити і 60 - капітально відремонтувати ..

"Плануємо придбати 46 нових вагонів і більше 60 вагонів - провести через різні рівні капітального ремонту", - зазначив Кравцов.

У приміському сполученні на 2019 рік "Укрзалізниця" запланувала обносити 24 приміських потяги. Також "Укзалізницею" розробляє програму оновлення повідомлення в Київському регіоні.

Читайте також: За дві години з Києва до Львова чи неспішна романтика плацкарта. Куди заїде “Укрзалізниця”