Instagram ховатиме зображення, які пропагують нанесення собі каліцтв

Щоб захистити неповнолітніх користувачів соцмережа Instagram буде приховувати фотографії, що зображують нанесення собі каліцтв і підштовхують до самогубства

Про це повідомляє The Guardian.

Глава компанії Адам Моссера пообіцяв ряд нововведень після виходу інтерв'ю британця Яна Рассела, чия 14-річна дочка Моллі наклала на себе руки в 2017 році. Тепер соцмережа буде розмивати подібні фотографії, поки користувач не підтвердить, що хоче побачити зображення.

Крім того, буде обмежений показ таких знімків в пошуку за хештегом і в рекомендаціях аккаунта. "Ми вже пропонуємо допомогу людям, які шукають певні хештеги, але також працюємо над тим, щоб пов'язувати їх з благодійними організаціями щодо запобігання самогубствам", - сказав Моссера.

В кінці січня батько Моллі Рассел в інтерв'ю The Times розповів, що вона наклала на себе руки після того, як подивилася надто багато зображень з самогубствами в Instagram і фотохостингу Pinterest.

Моллі Рассел.

За словами Рассела, чим більше похмурих фотографій переглядала його дочка, тим більше їх було в рекомендаціях соціальних мереж.

Він розповів BBC, що в підписках Instagram Моллі було багато акаунтів, де люди завдавали собі шкоди. Міністр охорони здоров'я Великобританії Меттью Хенкок висловив занепокоєння з приводу контенту, який можна без особливих зусиль знайти в соціальних мережах: "Жахливо, як просто отримати доступ до таких матеріалів. Інтернет-провайдерам і соціальним мережам пора позбутися такого контенту раз і назавжди".

Читайте також: З усіма свариться Цукерберг: як Facebook пожирає глав компаній