В Укрзалізниці хочуть зменшити кількість провідників у потягах

Укрзалізниця як експеримент хоче обмежити кількість провідників у деяких потягах далекого прямування з розрахунку два провідники на два вагона

Про це у компанії повідомили в відповідь на запит ЦТС.

Наразі на два вагона доводиться три провідника.

Експеримент щодо зменшення кількості даних співробітників проведуть у поїздах з мінімальною кількістю зупинок і максимальною швидкістю.

"Проведення експерименту заплановано в першому півріччі 2019 року. Він не передбачає скорочення кількості провідників. У ході проведення експерименту задіять нові пасажирські вагони або вагони, які пройшли капітально-відновлювальний ремонт", - йдеться в повідомленні.

Експеримент спрямований на зменшення витрат Укрзалізниці на обслуговування пасажирів. Крім цього, у компанії відзначають, що якість обслуговування не постраждає.

"Крім того, в ході експерименту проведуть аналіз функцій провідників з можливим подальшим їх переглядом. Даний підхід до обслуговування пасажирів випробували залізниці інших держав. Зокрема, Білорусь вже тривалий час застосовує норми обслуговування два провідника на два вагона", - відзначили в держкомпанії .

Паралельно з експериментом у поїздах будуть використовуватися нові технології збирання та змінено підхід до харчування пасажирів.