Від розмитнення “євроблях” в держбюджет вже надійшло вп’ятеро більше, ніж планувалося

Від митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією в бюджет надійшло понад 5 млрд грн

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

“За митне оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією громадяни вже заплатили понад 5 млрд грн. Кількість оформлених з 25 листопада 2018 року по 6 лютого 2019 (включно) транспортних засобів становить 80,1 тис. шт. Це машини, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів і знаходяться в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту”, - йдеться в повідомленні.

Найактивніше громадяни оформлюють транспортні засоби у місті Києві - майже 13,2 тис. авто, Волинській - 10,2 тис., Чернівецькій - 7,2 тис., Львівській - 6,8 тис. та Закарпатській областях - 6,8 тис.

Із загальної кількості розмитнених авто майже 68 тис. - це ті, які перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України.

За них власники добровільно сплатили 577,7 млн. грн (8500 грн за кожне авто). Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією.

Тільки за минулу добу, 6 лютого, громадяни оформили понад 3,8 тис. автомобілів, за які внесені майже 233,5 млн. грн платежів, звертають увагу у ДФС.

Нагадаємо, згідно з поточною редакцією закону, пільговий період для розмитнення автомобілів на європейських номерах вичерпується 22 лютого.

Читайте також: Повний легалайз “євроблях”. Що ухвалила Рада та як тепер розмитнити авто