Голова одеського "Народного руху" заявляє, що на нього вже вдруге готується замах

Керівник одеського "Народного руху України" Михайло Кузаконь заявляє, що на нього готується замах

Відповідне відеозвернення він оприлюднив 8 лютого 2019 року на своїй сторінці у Facebook.

"Мені сьогодні стало відомо, що на мене вдруге раз готується замовне вбивство. У наше місто Одеса заїхала група для виконання цього злочину. Ця інформація вже передана в правоохоронні органи, - каже Кузаконь. - Я хочу, щоб всі усвідомлювали: якщо мене або когось із мого оточення буде вбито, винними будуть представники влади високого рівня. Їм точно відомо, хто стоїть за всіма злочинами проти представників одеської громади".

Читайте також: Мирослав Маринович: Ситуація небезпечна: маємо занижений поріг застосування насильства, а в людей є зброя

Окрім того, політик офіційно звернувся до Нацполіції.

"Відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 14 "готування до злочину" і ст. 112 "посягання на життя державного чи громадського діяча" Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про винесення постанови про обрання чоловіку заходів безпеки", - йдеться в повідомленні прес-служби ГУ НП в Одеській області.
 
  • Нагадаємо, влітку минулого року Кузаконь вже пережив замах. 2 серпня в його легковик навмисно врізалася вантажівка, після чого троє нападників втікли на мопеді.
  • Окрім того, протягом 2018 року в Одесі сталися замахи на проукраїнських громадських діячів Сергія Стерненка, Віталія Устименка, Олега Михайлика.
  • У листопаді під час акції протесту поблизу будівлі Одеської прокуратури її учасники заявляли, що до подібних випадків нібито може бути причетним підприємець Володимир Галантерник.